november 01, 2010


När jag väckte Elsa häromdagen sa hon. Stoppar du undan min underbara dröm mamma?

Jag glömmer bort att andas.

Jag är ledig nu. andas. yoga.
hänga upp spetsgardiner, måla väggar, städa i skåpen. ja ja.
Jag gör det jag orkar. resten skiter jag i.

I mitt hjärta bor det hopp. De tysta tårarna trillar inte så ofta längre.

Jag läste något som fastnade.
Hon skrev,

Det är fint att vara jag.


8 kommentarer:

 1. åh, vad fint det Elsa sa.
  här är också glömt, att andas. lycka till och ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Hej Julia, det här är första inlägget som jag har väntat på och läser. För jag upptäckte din blogg helt nyligen och natten från lördag till söndag hann jag till början, till det första som du hade skrivit.

  Den finaste blogg jag läst! Poesi är det. Punkterna ger så fin effekt. Det blir nästan, nästan aldrig för sockrigt. Jag tycker mycket om att läsa om ditt och flickornas liv. Bilderna berör. Sakerna som du har hemma och som du skaffar på loppis – sättet du ser på dem, tar hand om dem, ger dem ett värde. Upplevelse, inspiration och tröst har det varit att läsa allt du skrivit och att se på fotona. Till exempel det fina porträtttet av Elsa bakom smörblommorna. Och det är bara ett enda exempel bland alla fina bilder som jag gillar mycket. Jag tittar igen och kommer på nytt att läsa sådant jag redan läst. Tack.

  Du skriver så fint om barnen. Du fångar den här känslan av hur underbart det är med barn. (En liten dotter har jag.) Gud vad jag har blivit berörd.

  Extra berörd har jag blivit av att du är ensam med dem. Skulle du vilja skriva något mer om separationen, som ibland har dykt upp i texterna? Jag förstår om du inte vill och kan skriva särskilt mycket om det. Jag frågar för att det är ett ämne som är aktuellt för mig just nu. Jag vet ännu inte säkert hur det blir, vad jag vill. Du har gett så mycket men jag klarar inte att skriva mer än såhär om varför jag frågar. Förlåt min framfusighet.

  Hur som helst:
  Kramar till dej och tack.

  SvaraRadera
 3. Ja, skitfint faktiskt.

  Apropå det, har vår son lärt sig säga skitfint idag. Han är två år och härmade pappan som åt choklad. Jag förstår honom, och förundras över de små, stora liven som ger så mycket glädje.

  Ta hand om dig.

  /Lina

  SvaraRadera
 4. har du höstlov? låter härligt att få höst-fixa.
  även du ser det vackra, så verkar det.
  kram!

  SvaraRadera
 5. Det är fint att vara jag... Det ska jag minnas, tack!

  SvaraRadera
 6. yoga låter så bra. jag borde testa tror jag. och fint det är att läsa det du skriver. jag blir så stärkt av det. kram på dig!

  SvaraRadera
 7. Tack för tipset om Carolina Wallin Perez. Den går här om och om igen. Och jag som aldrig gillat Kent, så fina melodier och texter det var!
  Fint höstlov önskar jag dig!
  /Lisa

  SvaraRadera
 8. Sara.. ja, nu har jag höstlov. Underbart! Lina..skitfint är ett bra ord att kunna. :P
  Emmie.. Börja andas och var rädd om dig. :)
  Ina..Yoga är bra. Och jag blir glad av dina rader. Tack!
  LeiaMia... Och det var fint att du hittade hit. :)
  Lisa.. Ett fint höstlov har vi! Kul att du också gillar Carolina. Kram till dig.

  Och anonym... Jösses. jag som bara skriver. inte visste jag.. att jag berör så. Jag tycker att du berör. mig. och så lustigt. för jag drömde om hur jag skulle skriva mer. Om du vill kan du maila mig. juliasvardag@yahoo.se
  STOR kram tillbaka rara du!

  SvaraRadera

Det går bra att kommentera även om du inte har en egen blogg. Välj alternativet Anonymt under kommentarsrutan här nedan.
Sen är det bara att skriva din kommentar och publicera den.

Jag blir så himla glad :)