december 06, 2009
Sigrid bjöd sina kompisar på lite julpyssel. Vi gjorde smällkarameller och apelsiner med nejlikor i. Sedan bakade vi pepparkakor. Elsa sjöng med skolans kör på stan. och Maja jobbade en stund i finaste loppisbutiken. och jag fyndade så klart. :)

Jag viftar bort det jobbiga. och tänker på allt fint runt omkring mig. Alla rara och vänliga.
jag längtar också. för snart är vi lediga och kan vara tillsammans mer. flickorna och jag.
och jag försöker att inte tänka för mycket på att Sigrid och Elsa inte ska vara hos Maja och mig i jul. Fyra dagar går fort tänker jag. Vips så är de hemma igen. så är det.

jag tvättar och tvättar och skurar varje liten vrå. Till och med katten Ester får sig ett bad i citronsåpa. och jag drömmer konstiga drömmar på natten. som får mig att vakna. och undra. och tänka på livet. På morgonen kommer Elsa och pussar mig mitt på munnen och säger. god morgon lilla mamma.

17 kommentarer:

 1. skriver du ner dina drömmar? jag tänkte precis börja föra en dream journal. för att få lite reda på dröm trasslet. det händer ju så mycket på natten. glad andra? advent!

  SvaraRadera
 2. Här julpysslas det också, igår julgodis och idag pepparkakor.
  Förstår att det känns tungt med julen.

  SvaraRadera
 3. julpyssel åh!! Jag älskar julpyssel! smällkarameller var en bra idé! det har jag glömt bort att man kan göra! pepparkakor bakades det igår och idag ska jag hem till mormor och lussebullebaka! Kramar till dej!

  SvaraRadera
 4. Jag har ju ingen att julpyssla med... så lite avvis på dig blir jag allt :)

  SvaraRadera
 5. Å apelsiner med nejlikor måste det bli här också! Jag förstår verkligen att det känns jobbigt när två av barnen inte är där under jul, jag kan precis känna känslan. Har funderat på det också, ifall mitt barns pappa skulle be om att få ha A hos sig över jul... Men du ser ut att ordna mycket fint innan det och det var nån barnpsykolog som sa att många barn kan tycka att det är härligt att fira två jular! Hoppas du och Maja får det mysigt tillsammans...

  SvaraRadera
 6. Mys med julpyssel hemma. Vi har också bakat pepparkakor idag. Gott :D

  SvaraRadera
 7. ser så mysigt ut hos er. med er.
  ni får jul tillsammans. man kan fira flera julaftonar. men ändå. jag förstår ju.
  men att fokusera på bra saker är bäst för själen. det gör tusan så gott;)

  SvaraRadera
 8. Har ju aldrig fått uppleva att inte få vara med mina "två jordlevande" barn hela tiden, så det är en märklig och inte särskilt rolig känsla att föreställa sig - förstår att det är tungt...men det är som du säger så bra att försöka tänka på positiva saker - och få det att rulla på från det :) Tänk att hela livet sitter så mycket i tanken...
  Härliga bilder på baket och pysslet - älskar att kika på dina bilder...! Vi har möblerat om hemma hos oss...möblerat fram ett 50-60-tal som stått gömt i källaren och det kändes så gott att andas lite ny luft mellan möblerna...

  Fin andra advent önskar jag dig och de dina...
  Kram Lycke

  SvaraRadera
 9. så fint med så fina flickor.

  SvaraRadera
 10. Fint att ta vara på det goda. Kram Anna

  SvaraRadera
 11. vilken fin blog! intressant läsning, en insyn i ett familjeliv! och fina foton.

  SvaraRadera
 12. Titta in hos mig Julia! En julklapp väntar på dig. Maila sedan mig. Jag behöver lite uppgifter.

  SvaraRadera
 13. oh! seems to be cookie-time! they look good! and also love your yellow socks!

  SvaraRadera
 14. Såg inlägget i min blogg och tänkte fråga om du vill göra ett byte? Trasigt spisaribb mot smycke? Maila mig i så fall på florinlina@hotmail.com

  SvaraRadera
 15. Tack till er alla och ha en fin vecka. :)

  SvaraRadera

Det går bra att kommentera även om du inte har en egen blogg. Välj alternativet Anonymt under kommentarsrutan här nedan.
Sen är det bara att skriva din kommentar och publicera den.

Jag blir så himla glad :)