november 28, 2009Jag blir glad av ett fint nattlinne för 15 kronor. en vän som stickar gula tossor till mig så jag inte ska frysa. fina ungar som längtar precis som jag. Jag blir glad av att våga.

Vi gör fint här hemma. torkar golvet med citronsåpa och viker all tvätt som legat i soffan hela veckan. jag tänker på val. i livet. och det snart måste vara min tur. och att livets hemlighet är just det. att allt blir bra.
jag tänker också på hur lätt det är att hamna där. jag inte vill vara. i det sorgsna. en liten tanke räcker. jag är tacksam att det bara är i mina tankar och inte alldeles nära mig. längre. att jag tog mig därifrån. och klarade det. och att det gjorde mig starkare. och lyckligare.
min sorg är evig. Men jag klarar det. varje dag.
Mina fina flickor. som jag ger all min kärlek. varje ögonblick. ger mig ett hjärta fyllt av hopp.

Maja och jag höjer musiken och viker lakan. och jag undrar vilka ni är? som läser mina tankar och blir en del av min vardag. jag vill att ni ska veta att ni ger mig bekräftelse och glädje. och det behövs vill jag lova. :) Tack!
I dag ska vi ha en fin dag.

28 kommentarer:

 1. Så fina de är på dina fötter fina vän. Saknar våra stunder..vi får ta en snart...Jag har morotskaka i frysen vet du:) kramkramkram! Ps. själv ska jag städa så svetten ryker idag...ilska och sorg som omvandlas till nåt positivt! Var rädd om dig

  SvaraRadera
 2. Citronsåpa och gula tossor, det doftar friskt ända hit.

  SvaraRadera
 3. Åh vilken tjusig blogg du har! Sånt gillas, precis som citronsåpa på golvet och gula tossor på fötterna.

  SvaraRadera
 4. Det är ömsesidigt! Dina inlägg lämnar en hoppfylld och rofylld känsla när jag läser dem. Likaså dina fina bilder!

  SvaraRadera
 5. Vi har också en fin dag. Jag har fått en perfekt dos av loppis och fynd. Sonen har fått åka tåg på museum. Godispåsen och dagen är inte slut, sådana dagar tycker vi om.

  SvaraRadera
 6. Din blogg är en favorit med många fina bilder och ord

  SvaraRadera
 7. din blogg är fin, en oas där man får pusta ut, där man kan få vara sorgsen om man vill ocg glad om man vill. dessutom är det fantastiskt fina bilder! fortsätt som du gör och var alltid dig själv, sorgsen eller ej..du får tänka att allt har sin tid..eller så... Kram!

  SvaraRadera
 8. Idag var en fin dag på alla sätt, inte minst för att solen sken! I varje fall där jag befann mig men jag hoppas den sken på dig och din familj med. :)

  SvaraRadera
 9. din blogg är som en oas på nåt bra sätt. trots sorg, en ganska stor en känns det som, så hittar du det fina. i bilder och ord.
  och man känner liksom in i hela kroppen att ni har det bra. att det bara blir bättre och bättre.
  nämen. nu ser jag att Helena redan skrivit att det är en oas. din blogg alltså. hmf.
  nåväl.coolt att fler går hit för att hämta vatten.
  så det är nog så julia, att vi hämtar ganska mycket kraft från dig oxå. precis som vi förhoppningsvis ger dig.
  och gula tofflor på nysåpat golv är svårslaget... kram i hösten.

  SvaraRadera
 10. Så fina bilder på lilltjejen! :)

  Känner om igen i mig i din text...

  SvaraRadera
 11. jag är nog litegrann som du - även om det låter så glatt på bloggen min...! Idag tänder vi ljus för våran yngsta flicka som för precis ett år sedan föddes direkt in i himelen...har varit lite svårt att skriva om tidigare...men i dagarna möts sorg och glädje - utrensningar och nytt liv i vår lilla familj...
  Tycker om dina inlägg med dofter och tankar och bilder direkt ur ögonblicken...

  Kramar Lycke

  SvaraRadera
 12. Tack för dina goda ord Julia!!! Ja, den är evig - jag har förstått det..., att sorger är en del av livet och visst kan livet vara vackert i sin enkelhet...håller på att rensa ut allt gammalt groll här i dagarna - går igenom varenda skåp...känns mycket bra... :)
  Dagen min är sorgsen men bra...känner att den är bra, hoppas din också är det :)

  Kram Lycke

  SvaraRadera
 13. Tack för den fina kommentaren! :)

  Tokgillar de gula tossorna!

  SvaraRadera
 14. fina ord du skriver. vet inget om din sorg men jag känner den här. befinner mig just nu i sorgens mitt och lever för att hitta de små små fina studnerna som gör att jag väljer lyckan. men så svårt det är. vi behöver människor omkring oss, fina människor. du har en sån fin blogg och jag önskar dig en fin morgondag, kram!

  SvaraRadera
 15. Ja, som jag skrev så är jag här och tjuvläser titt som tätt. Den är fin din blogg och du skriver nära och känsligt. Sorg gör en till en mer sammansatt, stark och empatisk människa. Det är väl den lilla trösten i eländet.

  SvaraRadera
 16. Vilket härligt inspirerande inlägg. Visst finns det mörker, sorg och tråkiga saker även i mitt liv - men det avspeglar sig inte på min blogg. För där vill jag mest skriva om livet ljusa sidor och spara dem till mina barn.
  Kram på dig!!

  SvaraRadera
 17. Mindfulness är något som jag tar hjälp av i mitt liv just nu, hittade en bra blogg i ämnet. Kanske hittar du något där.

  http://mindfulnessbloggen.se/

  Varma kramar

  SvaraRadera
 18. Dina ord och bilder gör min vardag lite varmare. Någon annan som vet hur det är att känna sig liten och sårbar och som vågar sätta ord på det.

  SvaraRadera
 19. Hoppas du orkar bita dig fast i de fina stunderna och att de ger dig energi att orka när sorgen blir tung.

  Kram

  SvaraRadera
 20. Kämpen i dig Julia har ju & växer sig starkare hela tiden. att vissa val i livet som ändå gjort så ont kan ge så mycket tillbaka...att orka stå upp dom dagarna när allt är skrutt, det är en bedrift som gör dig starkare hela tiden.
  Kämpen i dig Julia har skapat en väldigt fin vardag till 4 härliga och underbara människor.
  Önskar er en härlig dag//Janeth

  SvaraRadera
 21. vad fint du skriver! (fran anna som laser din blogg i london)

  SvaraRadera
 22. alla bloggare är i städtagen! även jag idag men så blev lingontå sjuk så det var bara att umgås med smulorna. Kulatt du vill julklappsswappa, en 122 ska jag trycka till dig. skicka mig din adress! sara.blohme@gmail.com

  SvaraRadera
 23. Hej Julia!
  Jag läser här så ofta jag hinner! Tycker om det vardagliga, stilla och lugna som du förmedlar.
  Själv har jag det färgglatt och rätt så hektiskt just nu. Längtar också efter ett rutigt golv!

  SvaraRadera
 24. Those knitted yellow socks look lovely !

  have a very nice weekend !

  x

  SvaraRadera
 25. Tusan så fina ni är allihopa! Jag blir alldeles rörd av era fina fina små rader. Tack!

  SvaraRadera
 26. Hei! Jeg er en firebarnsmamma i Norge som heier på deg og din blogg. Blir så glad hver gang jeg oppdager at du har skrevet et nytt innlegg!! Akkurat nå lukter det svidde pepperkaker i vårt lille gamle hus. Jeg tror jeg må kjøpe litt sitronsåpe til julevasken - da blir det morsommere å vaske!

  Kram

  Ellen

  SvaraRadera
 27. Ellen...

  Du gör mig lycklig med dina fina ord. Skaffa dig en blogg så jag kan se dig, för jag tycker om dig!
  Kram till dig. :)

  SvaraRadera
 28. Jag har alldeles nyss hittat hit.
  Och kommer att stanna.

  Du har en väldigt fin blogg.

  SvaraRadera

Det går bra att kommentera även om du inte har en egen blogg. Välj alternativet Anonymt under kommentarsrutan här nedan.
Sen är det bara att skriva din kommentar och publicera den.

Jag blir så himla glad :)