april 11, 2010
Good things come to those who wait.
Läste jag någonstans. så jag väntar. och slutar lipar för denna gången.

Upp med humöret säger min mamma. ja, ja säger jag.
Jag köper klänningar och blommor och känner mig lite lycklig en stund.

jag städar bort ledsamheterna och sätter blommorna i vatten.
Öppnar fönstret och lyssnar på våren.
och nu finns det vitsippor som knoppar. då kan jag ju inte gå omkring och gråta.

18 kommentarer:

 1. vilket himla fint påskträd! åh vitsippsknoppar! det vill jag med se och kanske plocka, försöka pilla upp knopparna som man gjorde närman vart liten för man ville alltid va först med att hitta de första vårblommorna! massa kramar och styrka till dej

  SvaraRadera
 2. Ja du Julia. Din mamma har sagt och säger ofta kloka ord.

  "Det är klart att det går, det måste det ju"

  sitter präntat i min lilla panna och jag kommer alltid att höra hennes röst till just dom orden när jag behöver tänka bättre tankar när det är jobbigt.
  Men hennes son, honom kommer jag ju alltid att sakna ändå.

  Som svar på din kommentar om min lilla kille så kan jag berätta detta.....varning för lång text :)
  Efter att han blev 1½ år så slutade han att äta all mat som han ätit innan.
  Efter många testningar och råd om att svälta barnet(vilket vi ignorerade) så har det nu slutat med att han äter ca 6 olika maträtter. Det gäller alltså att ha fantasi, för jag kan inte stå med 2 olika måltider varje dag, men jag får kombinera. Äter vi ris och kyckling gryta så kan ha äta riset.
  Äter vi spagetti & köttfärsås så kan han äta pasta.
  Äter vi fiskpinnar med potatismos så kan han äta fiskpinnar.....osv.
  MEN på dagis äter han bara knäckebröd. Därför har vi valt att låta mig vara "hemma mamma" just för att kunna korta hans dagis dagar, om han ens har varit där så att säga, jag lämnar ju honom där väldigt sällan.
  Men nu har dom konstaterat att detta inte är ett övergående problem, så de dagar han är på dagis så lagar dom pasta enbart till honom :)

  Det andra problemet är att han har väldigt svårt att finna sig i nya situationer, nya människor osv.
  Men vi löser det hela genom att planera och berätta. Påminna om att i morgon så ska vi åka dit/hit osv. Det fungerar, men ibland är det tungt.
  Är ju en gnutta orolig inför skolan i höst om jag säger så.
  Vi har varit och samtalat med extra resurser, psykologer m.fl. Men ingen har någonsin stött på dessa "problem" och har inga goda råd att ge, mer än att vi ska fortsätta som vi gör eftersom det fungerar för honom.
  Men hur länge kan man vara hemma mamma och hur länge ska man behöva oroa sig hela tiden.

  Det känns inte riktigt rättvist att skriva dessa rader till dig eftersom jag vet vilket jobb du har i din vardag med M och allting runt omkring. Men jag måste säga att ni gör ett super jobb, både du och din mamma.
  Och jag hoppas ju verkligen att jag kan ge min lilla kille samma goda liv som ni ger M.

  Nu ska jag ta itu med långa farbror och lilla Anna spelet :)

  KRAM!!

  SvaraRadera
 3. ÅÅ vad fiiint. Jag blir så lycklig varje gång nya bilder kommer! puss!

  SvaraRadera
 4. Hej fina du!!! Hoppas det går att städa bort det onda! Själv svajar jaag som en vindflöjel från dag till dag och idag är det underbart blott och bart för att solen gassar på vår balkong :) Önskar du kunde sitta här och sola med mig!
  Vad glad jag blir att du gillade mitt lilla paket. Jag vet att jag inte hade behövt :), Men ibland känner man bara för att skicka nåt o då är det kul - bara grejer som legat här hemma; mössan virkad av mig :)
  Kände du att det doftade rosor i paketet?!? Det är från en gammal rosenparfym från Bulgarien. fick den när jag var liten av mina mycket beresta grannar, som tack för att jag klättrat upp på deras balkong och öppnat för dem när de låst sig inne (ler) Tänk att den doftar gott fortfarande, det är väl både underligt och fantastiskt.

  Massor med kramar Lycke

  SvaraRadera
 5. Jag fastnade direkt när jag kom hit... så annorlunda mot alla du skriver.... du berör...
  Hälsningar anne

  SvaraRadera
 6. Jo det är klart man kan...om man måste å det gör ont i hjärtat...men det fint att du inte gör det just nu...tänker på dig vännen, kram!

  SvaraRadera
 7. Tänk att man kan gå omkring och gråta precis när som! Ibland så bara väller de där tårarna för ingenting och ibland för allting. Igår kom de när det kändes helt hopplöst att försöka lägga ett golv, för att vi inte har någon man kan ringa och be om hjälp av, för att pappa inte finns här, för elakheter som haglat... tja listan kan göras lång! Ledsamheter kan man leva utan, så synd att det inte går att bara radera en känsla.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Man KAN ju gå omkring och gråta jämnt... Men hur skönt känns de att få gråta ut då? Man måste tillåta sig att varva,gråta skratta...och lyssna på fågelsång.

  Tack för att du tyckte om mitt inlägg där jag nämnt dig.

  SvaraRadera
 9. jag säger som toril, a girls gotta do what a girls gotta do...men ibland kan det vara skönt med en paus mellan tårarna. ta hand om dig. jag läste detsamma, men vart någonstans? en blog?
  kram

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Åhå. livet kan vara allt bra hårt och underbart ibland. Pepp pepp!

  SvaraRadera
 12. Dresses and flowers make me happy, too. I know life is hard. I have two children who have turned away from me and I don't know why. Like many others, my heart breaks every day. So much sadness in this world, so I read a Psalm. --love

  SvaraRadera
 13. Du skriver så fint, och dina ord berör så många.
  Jag tittar i gamla böcker och hittar en "mina vänner bok"
  Året är -87 och vi har fyllt i vad (förmodligen just i den stunden) tyckte mest om. Jag ler. Svenska var det bästa ämnet och Törnfåglarna den bästa film och vi ville bli fotomodeller. Jag ler igen! Söta med drömmar redan då ;-)
  KRAM till dig!

  SvaraRadera
 14. Vackra bilder som vanligt, här. Och kloka ord. Skriv upp varje glad-tillfälle!

  SvaraRadera
 15. söt blogg. jag har också en juliasvardag-blogg, :)

  SvaraRadera
 16. åh! tack fina fina rara du för beslagen.
  och paketet sen då.. gahhh. och doften

  kram lovisa

  å du, gå inte omkring och gråt... kisa mot solen och andas in våren ist. = )

  SvaraRadera
 17. Kram till er alla. Är dålig på att kommentera just nu. För trött helt enkelt. Snart har jag piggnat till! Tack snälla ni! :)

  SvaraRadera

Det går bra att kommentera även om du inte har en egen blogg. Välj alternativet Anonymt under kommentarsrutan här nedan.
Sen är det bara att skriva din kommentar och publicera den.

Jag blir så himla glad :)