februari 23, 2010




Den lilla ungen gör sin mamma alldeles matt med sina påhitt och hyss.
Så fort jag vänder ryggen till har hon gjort något hon inte borde.
Vad hände med vår lilla Elsa? hon som alltid lyssnade och var så klok. Nu är hon en tok.

I dag har en fin vän varit på besök. Vi drack te och babblade en massa. Sedan blev vi tvingade att spela uno. Fina vänner gör mig stark och lycklig.

Vad blir du lycklig av? och vad gör man med en sexåring som blivit förvandlad till en tok?

21 kommentarer:

  1. Man vårdar den tokiga ungen ömt och gömmer alla infall och knasigheter i minnet och i hjärtat. snart nog är hon en otokig tonåring som tycker att allt är pinsamt och trist. ;-)

    Fina bilder du tagit på tokan!

    SvaraRadera
  2. oj, underbar ser hon ut att vara i alla fall. men jag vet inte vad man gör med 6 åringar. har en massa tålamod till övers, förhoppningsvis! :)
    lycklig blir jag också av goda vänner. fina blommor och fotografier. mat...dans...

    SvaraRadera
  3. Vad gör mig lycklig?
    Kanske när jag får läsa rader, från ett hjärta, som inte förstod att hon skrev.

    /Lina

    SvaraRadera
  4. Barneklemmer gjør meg lykkelig. Har fire fine unger med masser av gode klemmer, hver på sitt vis! :)

    Tokige 6-åringer? Prøv å finne ut hvorfor, og gi tydelig uttrykk for hva du ser og din egen opplevelse av situasjonen. Selv blir jeg sur og lei og sint når det blir for mye tull. Vet ikke alltid om jeg reagerer så konstruktivt, men det er i alle fall alltid noe å lære av nærkontakt med barn, og alle andre mennesker også! :)

    Ellen

    SvaraRadera
  5. Heja heja Elsa :) Bilden i mitten är toppenbra!

    SvaraRadera
  6. ...jag vet inte vad som just nu skulle göra mig helt lugn och lycklig...

    Innan har det varit att få skapa,ligga nära mina barn och få höra att barns pappa är stolt över mig...nu vet jag inte vad som kommer väga tugnt nog...

    Men jag vet att lyckan finna,och kommer till mig igen...efter varje sorg kommer lycka...det är väl bara att vänta nu...

    Inte en aning vad en 6 åring kan tänka...det återstår för mig att se... Men vilket charmtroll du fångat på bild!

    SvaraRadera
  7. Jag blir lycklig utav nybakade bullar, bra hårdagar, kramar, äkta varm choklad, pippi långstrump, nonsens, mjuka strumpor, pepparkakor, sagor, familjen, detektivbyrån, vitsippor, gungstolar, skogar, drakar, rödhåriga, fräknar, pappersflygplan, knäck, rosetter, blommiga tyger, lodjur, hjärtslag, pysslingar, såpbubblor, himmelsängar, färggranna karameller, sockerdricka, snöänglar, julgranskulor, bio, vänlighet, rullskridskor...

    Och med en tokig sexåring gör man inget åt utan blir inspirerad utav. :)

    SvaraRadera
  8. Vilka vansinnigt fina bilder på lilla damen. De måste du förstora upp och hänga på väggen. Underbara! Jag blir lycklig av skratt.
    Jag har en på 4 och en på 11 här hemma och de är rent galna... ;) Man får väl försöka ta det med ro och andas lugnt. Kram på dig

    SvaraRadera
  9. men hon är söt!

    blir lycklig av närvaro.

    SvaraRadera
  10. Ja söt är hon:)

    lycklig jaaa du...jag håller på att ta reda på det..
    Kram

    SvaraRadera
  11. Hm man låter dem vara en tok? Kanske ska du skicka henne på teaterlektioner? Jag tror du har en blivande skådis i din lilla Elsa nämligen!

    Och vad gör mig lycklig? Jo... Depeche Mode två kvällar i rad! :)

    SvaraRadera
  12. Jag blir lycklig av min son. Men oj vad han också har börjat att bli en tok, han är 4,5 år och har väntat med trotsen tills nu eller vad det nu är.
    Din Elsa ser ut att vara en härlig tjej.

    Häng med vänner som man gillar gör en förstås också lycklig.

    SvaraRadera
  13. Underbara bilder. Jag har oxå en lite tokig 7 årig tjej... underbar... likaså sonen, men han är 8 och funderar mycket på allt.
    Vad gör mig lycklig? Mina barn, när jag får vara kreativ med mina händer, när barnen är goa mot varandra, titta in hos dom när de sover och tänka att dom är det finaste jag har.

    SvaraRadera
  14. Gläds över tokigheten!

    SvaraRadera
  15. När jag har träffat henne har jag alltid tänkt att "wow vilken stark unge" och det är något att glädjas över. alla funderingar och tankar finns kvar men ibland måste kroppen få lov att kreativt utveckla allt det som finns inuti och då kan det bli lite tokigt, men det är det som är det fina i kråksången. utan allt det vilken hemsk värld.
    här har vi några andra starka och kreativa damer;
    http://www.youtube.com/watch?v=KBEAS913xlc

    kram jessica

    SvaraRadera
  16. Haha, ja du Julia. Jag tycker bestämt att hon är väldigt lik dig ;)
    Kanske må hända att du har lite tokigheter i dig du också.
    Härligheter är vad dom sysslar med och det är troligen bara att hålla i hatten, räkna till 10 och hoppas på att det snart lugnar ner sig.

    Här hemma blir vi lyckliga av att det ibland lägger sig ett lugn över hemmet, att ingenting går sönder och att kärlek är ett ord som får flyga fritt.
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  17. Kära Julia! Sonen min har för ett kort tag sedan gått igenom världens 6-årstrots :) Han, som alltid varit lugnet och mjukheten själv blev helt galen av ilska när han inte fick som han ville och jag försökte förklara för honom att det jobbiga han kände i kroppen var just en trotsperiod som storasyster gick igenom också för inte så länge sedan! Jag bad honom beskriva hur det kändes och tröstade att det snart skulle gå över - att det hör ill livet emellanåt, men visst har man fått skärpa till sig själv och sätta lite mer gränser än vad man behövt tidigare med honom! Viktigt med gränser i trotsåldrar vad jag har förstått...annars blir de sju resor värre i tonåren har jag hört(eller vet av egen erfarenhet, hihi...!)
    Väldigt söt och charmig liten toka i allafall!!!
    Vad som gör mig glad idag är att jag känner mig lite bättre från förkylningen, när jag får gjort de saker jag tänkt och inte sitter låst i mig själv....att solen lyser, att käraste tapeten anlänt hem till oss (blir Josef Franks "eldblomman" en bit i vardagsrummet - (vet att du också har den :), att jag fyller år idag, om än inte 24, hehe..., att jag lyckats spara lite pengar istället för att bara göra av med dem..ojojoj, det blev visst mycket det där!
    Men mest av allt alla fina födelsedagspresenter jag fick av dotra!!!
    Ska lägga ut dem på bloggen om en stund :D

    En hel roman blev det visst - men du inspirerar fina du!!!

    Kramar Lycke

    SvaraRadera
  18. hon är ju så fin!!! vilka hemskt underbara bilder! jag blir glad av dem! vad gäller lycka blir jag det av både stora och små saker. en resa till grekland eller bara få kura ihop mej i A:s famn eller läsa en rolig barnbok eller umgås med mina fina systrar! Ha en skön helg! kram

    SvaraRadera
  19. En charmig tok, alldeles fantastisk är hon.
    Idag tänkte jag på dig Julia, när jag såg ett fint bord på en loppis. Då tänkte jag att det är ett sådant du skulle kunnat haft i ditt fantastiska hem.
    Hallonsemlan vad väldigt god, men jag gillar dem mer med mandelmassa.
    Var rädd om dig, Kram

    SvaraRadera
  20. Ja, jag kan nog inte göra så mycket med tokan. Hon bara är sådan. ungen. Precis som jag var när jag var liten. :P
    Andas. och ha tålamod. sätta gränser och älska henne. Det är min plan.
    Tack alla rara för era fina tankar om lycka och tokiga ungar! Kram

    SvaraRadera
  21. Älskar, älskar, ÄLSKAR de här bilderna! Du är duktig du, och Elsa skulle jag vilja lära känna närmare. Ju tokigare desto bättre! Kram

    SvaraRadera

Det går bra att kommentera även om du inte har en egen blogg. Välj alternativet Anonymt under kommentarsrutan här nedan.
Sen är det bara att skriva din kommentar och publicera den.

Jag blir så himla glad :)